3 tipp a ritka haj sűrűbbé tételére / frizurák, készítmények és hajápolás

Table of Contents

3 tipp a ritka haj sűrűbbé tételére / frizurák, készítmények és hajápolás

A ritkuló haj a férfiak 65%-nál és a nők 40%-nál figyelhető meg a 20-60-as korosztályban.

A sűrű hajkorona hozzájárul a női szépséghez és a férfiaknak önbizalmat kölcsönöz. A megfelelő frizura vagy készítmény felkutatása, amely hozzájárul a hajkorona sűrűbb látványához nem csak a hétköznapi, hanem az ismert embereket is foglalkoztatja. A képernyőről ismert hírességek közül többen a hajuk takargatásával, hajbeültetéssel vagy speciális hajsűrűséget növelő termékek alkalmazásával, melyek pár másodperc alatt a természetes sűrű haj látványát nyújtják,  mint például a GETTIK, harcolnak a ritkuló haj problémájával.

A hajhullást nem kell problémának tekinteni. Nem betegségről van szó, hanem olyan állapotról, melyet örökségbe kaptunk és részlegesen tudunk vele mit kezdeni. Gondoljunk mindig arra, hogy még mindig sokkal jobb helyzetben vagyunk azoknál a személyeknél, akik sokkal összetettebb egészségügyi problémával küzdenek.

Létezik tehát megfelelő megoldás és frizura a haj ritkulása esetén?

1.  Megfelelő fazon kiválasztása a ritkuló haj esetén

Az első fontos lépés a vizuálisan sűrűbb hatású haj eléréséhez a megfelelő frizura kiválasztása. Bármelyik fodrászt válassza, ritka haj esetén a fokozatos hajvágást fogja ajánlani. A frizura hátsó részének különböző hosszáságúra vágása biztosítja a dúsabb látványt és ettől Ön magabiztosabban és jobban fogja érezni magát.

Amennyiben nem zárkózik el a rövidebb fazonoktól sem, akkor az ún. „bob“ frizura jó választás lehet. Ezt a típusú hajvágást láthatjuk Rihanna vagy Katie Holmes, de több más híres ember esetében is. A rövidre vágott haj előnyei a gyengeszálú, ritkuló haj esetén, hogy rövid idő alatt otthon is kialakítható a sűrű hatású frizura, a „tépett hatás“ segítségével, amely sosem megy ki a divatból.

 

ritka haj frizura

Rövid frizurák:

Lehetséges, hogy gyakrabban találkozunk olyan nőkkel, akik hosszú hajra vágynak, mégis akadnak köztünk olyanok, akik éppen ellenkezőleg csodálattal figyelik a tökéletesen rendezett rövid frizurákat, amelyek az egészségtől sugároznak, dúsak és fényesek. Ebben a cikkben bemutatjuk a modern kor rövid frizuráit és a rövidre vágot haj előnyeit és hátrányait egyaránt.

A rövidre vágott haj előnyei és hátrányai

Először a rövid frizurákpár előnyös oldalát mutatjuk be:

 • nem törvényszerő, de bizonyos esetekben ez a típusú frizura könnyebben és gyorsabban formázható
 • nyáron a rövid frizurák kész áldást jelentenek
 • kitűnően lehet vele kísérletezni, bárhogyan formázza is meg a haját, mindig máshogyan és eredetien fog mutati,
 • az extrém és élénk színek is csodálatosan fognak mutatni a rövid frizurán,
 • a rövidre vágott haj még manapság sem mindennapi látvány a hölgyek esetében, így biztosan felkelti a figyelmet és benyomást tesz az emberekre a rövid frizurával,
 • kevesebb termék használata szükséges – legyen szó samponról vagy hajfestékről
 • a haja egészségesebbnek és frissebbnek fog látszani
 • Amennyiben gyakan harcol az idővel, biztosan megörvendezteti Önt, hogy rövidebb ideig tart a haja megszárítása.

Ha Ön is rövidre vágva viseli a haját, bízunk benne, hogy további számtalan előnyét tudná felsorolni a rövid frizurának. De mi van a rövid hajviselet hátrányaival? Említsünk meg párat a rövidre vágott frizura viseletének hátrányairól is:

 • előfordulhat néha, hogy nehezebb nőiesnek hatni a rövid frizurával,
 • ha zsíros, ápolatlan a haja és nincs hangulata a hajformázáshoz, nem tudja egyszerűen copfba kötni,
 • a hosszabb haj mégis csak sokoldalúbb,
 • a rövid frizura nem mindenkinek áll jól,
 • a hosszú hajból gyorsan rövidet vágathatunk, de az eset forditottja már nem annyira egyszerű,
 • nehezebben formázhatóak a hullámos frizurák és a hajsütővassal vagy hajvasalóval is bonyolultabb dolgozni,
 • télen csak meleg, minőségi sapka viselésével elviselhető a hideg,
 • kezdők számára a rövid haj kordában tartása kész katasztrófa lehet.

Milyen frizurák divatosak?

Manapság több fazon van, melyek viselésével egyértelműen divatosak lehetünk! Ide tartozik:

 • asszimetrikus frizurák,
 • az frufru még mindig divatos,
 • változó hajhossz a fej oldalain,
 • egyszerű, sima és fényes frizura,
 • kihívóan vagy harsányan színezett haj,
 • melír a megfelelő mennyiségben a megfelelő helyen,
 • soha véget nem érő mikado.

 

A hosszú ritka haj megfelelő ápolása

Ha Ön is azok közé a hölgyek közé tartozik, akik egyszerűen nem hajlandóak lemondani a hosszú éveken át növesztett hajukról, az Ön számára is léteznek megfelelő frizurák.

Egyeseket nem lep meg, hogy ebben az esetben a legjobb megoldást a hullámok jelenthetik. A hullámoknak köszönhetően a legvékonyabb szálú haj is csodálatosan dúsan tud hatni.

Természetesen kizárólag a haj hullámosításával a probléma még nem oldható meg. A haj besütése előtt, közben és azt követően is, történjen az bármilyen módszerrel, fontos  a megfelelő fixáló termékek kiválasztása és használata, amelyek biztosítják, hogy frizurája nem lapul le egy, de még két órával a hullámosítás után sem és a lehető leghosszabb ideig tartóssá teszi a frizurát.

A frufru és a ritka haj

Sokat segíthet a hölgyeknek a tökéletesen kiválasztott frufru vágatása is. Helyes formázással így elérhető a tökéletes frizura a ritka haj esetén is, amely természetes és szép hatást kelt.

Érthető, hogy egyeseket taszíthat a sok befektetett energia, amellyel elérhető a kívánt hatás, hogy a frizuránk olyan legyen, amilyet elképzeltünk.

Nem mindig hosszan tartó szenvedés árán tudjuk csak elérni a megálmodott frizurát.

Idővel mindenki rájön, hogy melyik módszer és hajformázási stílus számára a legtökéletesebb és gyorsan rutinszerűvé válik a frizura kialakítása, így a készülődés nem lesz annyira hosszadalmas és megterhelő.

frizura ritka haj

2. Hajdúsító termékek

Hajdúsító habok vagy forradalmi dúsító termékek a ritka hajra, melyek alkalmazhatóak férfiak és nők esetében is.

Hosszú éves kutató munkát követően végre létrehoztak egy hatásos terméket, amely a mikroszkopikus rost alkotóelemekből áll. A haj tulajdonképpen érzéketlen fehérje, amely fő alkotóeleme a keratín.  A tudósok ebből a tényből kiindulava alkották meg ezt a forradalmian új terméket a haj kozmetikumok világában

A mikro rostok felvitele során a kopaszodó területekekre, a rostok megtapadnak a meglévő hajszálakon és így alakítják ki a sűrű haj effektusát.

GETTIK! Már tudja mit kezdjen a ritka hajával? Weboldalunkon fantasztikus áron tudja beszerezni a terméket, amely használata jelentősen megnöveli majd az önbizalmát-professzionális megoldást kínál a problémája kezelésére. Állandóan tökéletesített önbizalom növelő eszköz, amely vízálló, tartós az izzadsággal, széllel, vízzel szemben!

Miért szórná a pénzét parókára, hajbeültetésre vagy hajhosszabbításra? A ritka haj problémájánk megszüntetéséhez elegendő a GETTIK termék használata és megszűnik a problémája. Ez a hajsűrűsítő termék csodákat művel a haja sűrűségével, természetes úton pótolja a hiányzó haját. A GETTIK certifikált és szabadalommal védett termék az egész világon.

3. A ritka haj ápolása

A haj hullását, ritkulását több különböző tényező befolyásolhatja. A ritka haj legtöbb esetben öröklött tulajdonság, a szülők vagy a nagyszülők részéről. A hajszálak gyakran gyengébbek, mivel vékonyszálúak – vagy mert túl sok kémiai anyaggal kerülnek kapcsolatba a haj ápolása során és a hajvégek töredezni kezdenek és végül a hajszálak elvékonyodnak.

Felsoroljuk a legalapvetőbb trükköket a ritka, vékonyszálú haj ápolására, amelyek segítenek védeni a meglévő hajszálakat és megakadályozni a további hajhullást valamint tartást kölcsönöznek a meglévő hajkoronának.

Tudja Ön, hogy mit árul el a haja állapota az egészségéről?

1. Próbálja ki a hajszínezést

Ha örökölte a hajlamot a hajhullásra, valószínűlég egészében véve egészséges a hajkoronája. A tartós és kimosható festékkel történő hajfestés, amely a hajának sűrűséget, térfogatot kölcsönöz, megterhelheti a hajkoronája állapotát.

Ismert tény, hogy egyes gyógyszerek alkalmazása gyengítheti a haj állapotát, hajhullást eredményezhet. Ebben az esetben a kimosható hajfestékkel történő hajfestés a jobb megoldás, mivel ezek a festékek nem tartalmaznak ammóniát ill.peroxidot. Nem károsítja a hajat és sűrűbb hatást biztosítanak.

Vékonyszálú haj színezése esetén a kimosható hajfestékek használata rendben van addig, amíg professzionális körülmények között történik a festék alkalmazása. A festett haj könnyen „elfárad“, főleg a színárnyalatok drasztikus váltogatása és az ajánlottnál gyakrabbi festés károsítja a haj állapotát és további haj hullást, ritkulást eredményez

2. Hajsűrűsítő termékek

A megfelelő hajsűrűség növelő termék kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felkínált termékek összetevőinek listáját. Gyakran előfordul, hogy a hajsűrűség növelő termékek kémiai anyagok felhasználásával készülnek, mint például a parafin. Az ilyen anyagok káros alkalmazása nem előnyös a haj számára, hajtöredezést és a haj „elfáradását“  eredményezheti.

Az olyan termékek, mint a GETTIK ezzel szemben, a mikro rostok segítségével hihetetlen sűrűséget kölcsönöznek a ritkuló hajkoronájának. Káros anyagokat nem tartalmaz, ebból adódóan a hajához 100%-ban kíméletes és nem károsítja azt. A mikro rostok az előrehaladott hajhullás esetén is megoldást nyújthatnak. A haj sűrűségének növeléséhez előnyös, ha hajdúsító termékeket is használunk, olyanokat, amelyek nem tartalmaznak szulfátokat és parabéneket. A GETTIK sampon megfelelő választás lehet , mivel könnyen alkalmazható és kimosható és a hajnak dús hatást kölcsönöz a használat után. A hajhullás kezdeti fázisában lévő, vékonyszálú, ritkuló haj esetében ajánlott elsősorban a használata.

[dsm_text_notation notation_text=” Ajánljuk: ” notation_type=”highlight” notation_width=”2″ heading_html_tag=”h2″ admin_label=”try now” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” notation_font=”Oswald|500|||||||” notation_text_color=”#ffffff” max_width=”700px” module_alignment=”center”][/dsm_text_notation]

Oldja meg a vékony hajat másodpercek alatt! A látható fejbőr azonnal eltűnik.

3.  Samponok és kondicionáló termékek ritka hajra

Haja állapotának védelme érdekében a legjobb, ha csak akkor használ sampont, ha a haja „szennyeződött“. A vékonyszálú haj gyorsabban szennyeződik, ezért gyakrabban szükséges a sampon használata – még akkor is, ha a vékonyszálú haj könnyebben töredezik.

Ebből az okból nagyon fontos, hogy olyan sampont használjon amely kifejezetten vékonyszálú, ritka haj esetére lett kifejlesztve. A gyógyszertárban vagy a professzionális helyeken figyelmesen olvassa át a termék összetevőinek listáját és mindenképp kerülje az olyan termékeket melyek összetevői között kémiai anyagok szerepelnek, mint például a szulfátok és parabének. Ajánljuk kipróbálni a GETTIK sampont ritkuló hajra. Gyengéd a hajához és nem tartalmaz semmiféle káros kémiai anyagot.

4. Találja meg az Ön számára legalkalmasabb hajformázási eljárást

Hajszárító használata nem jelenthet problémát még abban az esetben sem, ha vékonyszálú, gyenge minőségú a haja, de nagyon figyeljen oda milyen hőmérsékletű levegővel szárítja a haját. A hajvasalókat és hajsütő vasakat nem ajánljuk, mivel károsíthatják a hajat.

Figyelembe véve azt, hogy a curl-relax.termékek káros kémiai anyagokat tartalmaznak, használatuk szintén nem ajánlott vékonyszálú haj esetében.

5. Gondolkozzon el a tartós hajgöndörítésről

A tartós hajgöndörítés segíthet abban, hogy  a vékonyszálú haja sűrűbb, dúsabb hatású legyen, alkalmazása ugyanakkot csak egészséges, nem száraz, töredezett haj esetében ajánlott.   Enyhe hullámok alkalmazása ajánlott, mivel a túlzott göndörítés károsíthatja a hajat. Tekintettel arra, hogy a dauerolás során durva kémiai szerek alkalmazására is sor kerül, mindenképp csak mint végső lehetőség kerüljön szóba a vékonyszálú hajjal rendelkező személyek esetében. Itt is fontos betartandó szabály, hogy csak szakemberre bízzuk a hajunk tartós göndörítését.

The most popular articles

mască de păr
Hajhullás

Hajmaszk: 6 legjobb kipróbálható hajmaszk

Hajunk rendszeresen ellenáll sok stressz és terhelésnek, amit a termikus formázás, a különböző frizurák készítése, a vegyszeres kezelések okoznak, de szenvednek egészségtelen életmódunktól is. Gyakran elhanyagoljuk őket, és nem látjuk el őket annyi vitaminnal és ásványi anyaggal, mint a szervezetünket. Nem csak a sampon használatával látja el őket a szükséges alapanyagokkal, hanem sokkal több kell hozzá. Minél több lehet például a hajmaszk használata.

Read More »
ulei de argan pentru par
Hajhullás

Argánolaj hajra

A marokkói argánfákból kivont argánolajat „folyékony aranynak” is nevezik az általa kínált előnyök széles skálája miatt. Amellett, hogy puha, sima és fiatalosabb bőrt ad, az argán hajolaj használata megváltoztathatja a haja életét. Afrikában az emberek évszázadok óta használják ezt az olajat. Az olaj számos módon javíthatja a hajat, de az egyik legnagyobb probléma, amelyet megoldhat, a hajnövekedés.

Read More »
Saw Palmetto Hair Loss
Hajhullás

A fűrészpálma és hatásai hajhullás ellen

Saw palmetto (lat. Serenoa repensis) az úgynevezett DHT inhibitor és az egyik hatékony természetes antiandrogén. A Saw palmetto – fűrészpálma képes blokkolni az 5-ɑ reduktáz izoenzimet (a DHT termeléséért felelős) és az androgén receptorokat a tüszősejteken, amelyekhez a DHT kötődik. Tabletták formájában vagy dermális oldatok és samponok részeként kapható, amelyek így elősegítik a DHT eltávolítását a fejbőrből.

Read More »
Hajhullás

A korpás haj és 7 tipp hogyan szabadulj meg tőle

A haj korpásodása krónikus fejbőrbetegség, amely Nyugat-Európában az emberek csaknem 50 százalékát érinti. Hogy hogyan szabaduljon meg a korpától? A hasznos tippek mellett 7 házi receptet és 1 hatékony korpásodás elleni sampont is bemutatunk.

Read More »
Hajnövesztés

Milyen összetételű legyen a hajnövesztő sampon?

Az internet tele van különféle tippekkel és trükkökkel a megfelelő és hatékony sampon kiválasztásához. Az ilyen samponok támogatják az egészséges hajnövekedést és a fejbőr egészségét. Létezik több lehetőség, ajánlott márkák, otthoni receptek, de hogyan válasszuk ki a legmegbízhatóbb megoldást a hajunk kezeléséhez?

Read More »