Hajbeültetés | Ár és 5 dolog, amiről tudnia kell a beavatkozás előtt

Table of Contents

Belenézett a tükörbe és azt vette észre, hogy a haja hullani kezdett? Ne féljen! T= rá lehetőség, hogy visszanyerje a haj növekedését, és az egyik a hajbeültetés. Ha n Ön is hajhullással küzd, ez a cikk önnek szól! Természetesen nem szezonális hajhullásra, vagy csak enyhe hajhullásra gondolunk, a stressz vagy a rossz életvitel miatt. Ez a megoldás inkább olyan embereknek szól, akiknek hosszú távú hajhullási problémája van, ami kopasz foltot eredményez. Ez problémát jelent mind a férfiak, mind a nők számára. A középkorú férfiaknál gyakran hormonális problémák miatt jelentkeznek, amikor a kopaszodás a fejük oldalán jelentkezik. A kopaszodás gyakran a fej tetejét is érinti.

A nők esetében ez a probléma gyakran és különböző okok miatt fordul elő. Lehet hormonális változás,  gyakori hajfestés, allergiás reakció, hajszárítás,hajformázás , de a rossz táplálkozás,stressz és hasonlók miatt is. Ilyen esetekben előfordul, hogy a hajhullás nagyon fiatal nőket érint.

  1. Ahogy már írtunk blogunkon – az alap az ok megtalálása. Az esetek 90%-ban örökletes hajlam okozza, néha még 2 generációra is kihatva. Ebben az esetben a Hajhullás | 4 lépés, hogyan lehet megállítani és visszaállítani a növekedést cikk segít.
  2. Ha már mindent megpróbált, és sikerült megállítania a hajhullást, mégis szeretné sűrűbbé tenni a haját – a hajátültetés a legjobb módja annak, hogy tartósan sűrűbbé tegye haját.

A haj transzplantáció (vagy más néven, hajátültetés) kiváló megoldás minden férfi és nő  számára. Bár a döntés nyilvánvalóan nem könnyű és nem egyértelmű. Mielőtt teljes körűen meghozza a döntést a transzplantációról, alaposan meg kell tudnia állapítani, hogy az átültetés valóban az egyetlen módja annak, hogy a haja sűrűséget nyerjen. Ha 100% -os meg van róla győződve, kövesse az alábbi irányelveket:

  • Fontolja meg az adott típusú transzplantáció kiválasztását. Javasoljuk, hogy kerüljék el a régebbi módszereket, amelyek során eltávolítanak egy teljes bőr darabot a kliensről. Jelenleg van egy modern hajátültetés, amely nagy népszerűségnek örvend (tovább folytatódik).
  • A megfelelő klinika kiválasztása szintén egy olyan dolog, amit biztosan nem szabad alábecsülni. A legjobban teszi, ha releváns véleményeket keres, vagy személyesen ismeri az adott klinikai tapasztalattal rendelkező személyt.
  • Érdemes megfelelően felkészíteni magát, fizikailag és szellemileg.

Mi a legjobb módszer a hajátültetésre?

  • Milyen a folyamat és az eredmény?
  • A haj növekedése a transzplantáció után
  • Melyik magyarországi klinika a legjobb a hajátültetésre?
  • Milyen költségekkel jár a hajátültetés?
  • A hajátültetés alkalmas nekem?

Napjainkban a hajátültetés legmodernebb módja a FUE (Follicular Unit Extraction) módszer. A múltban létezett, és még mindig létezik a szerencsétlen FUT módszer, amikor egy hajszálakkal rendelkező bőr darabot eltávolítunk  és átültetjük olyan helyre, ahol a haj ritka. Nem javasoljuk ezt a módszert!

A TRANSZPLANTÁCIÓ ELŐTT KEVÉSBÉ INVAZÍV MEGOLDÁST AJÁNLUNK HAJ SŰRÍTŐ

Oldja meg a vékony hajat másodpercek alatt! A látható fejbőr azonnal eltűnik.

Mi a legjobb módszer a hajátültetésre?

Az FUE módszer a follikuláris egységek mikroszkópos tűvel történő eltávolításából áll. Ez egy speciális tű, amelyet csak erre a műtétre terveztek. A follikuláris egységek gyűjtésének helye ott van, ahol a haj még mindig erős, egészséges és nem hull ki. A follikuláris egységet eltávolítják, és az eljárás során egy speciális oldatba helyezik. Az eltávolítás után következik a beültetés, olyan helyekre ahol a haj ritka vagy teljesen kihullott.

A hajátültetésnél meg kell különböztetni a follikuláris egységet és a hajszálakat. Ezek az emberek gyakran összetévesztik. Egy follikuláris egységből több haj nőhet (1-5 haj), ezért a műtét költsége a follikuláris egységek számát (transzplantátumok) és nem a hajszálak számán alapul. Íme egy példa arra, hogy mennyi szőrtüsző egységekre van szüksége, és kiknek megfelelő a hajátültetés

http://hshairclinic.co.uk/hair-loss/graft-calculator/

Egyszerűen kattintson a helyekre, amelyeket sűrűbbé szeretne tenni, majd csak mozgassa a karikát, hogy megkapja a szükséges hajsűrűséget.

Az átültetés mellett azok az emberek döntenek, akik már rendelkeznek ún. kopasz foltokkal vagy sűrűbb hajat szeretnének vagy más igények miatt.

Haj transzplantáció | folyamat és eredmény

Az eljárás körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, és 2 részből áll. Ez ismét attól függ, hogy az eltávolított és a telepített hajtüsző egységek száma mennyi. Az eljárás érzéstelenítéssel indul, azon a felületen ahol el lesznek távolítva hajtüsző egységek .Az eltávolítást követően lesz egy kis szünetet kis étkezésre és rövid pihenésre. Ezután az eljárás 2. része következik a – beültetés. Ismét érzéstelenítésre kerül sor, most a bőr azon részén ahová a be lesz ültetve a haj. Mindkét lépésnél semmit sem fog érezni. Ez egy nagyon fontos része az eljárásnak. Az orvosnak pontosan tudnia kell, hogy mit csinál, hogy a hajtüsző egységeket teljesen beültesse, és megfelelő hajlama legyen a haj növekedésénél. Az eljárás fájdalommentes, nem kell aggódnia semmiért. Miután elkészült, utasításokat fog kapni arról, hogy miként haladjon tovább és a beavatkozás után haza mehet. Oda kell figyelni, hogy betartsa az orvos utasításait, mert az első 3 hét kritikus, néhány hajtüsző egység kipotyoghat.

Az eredmény első jeleit kb. 6 hónap múlva láthatja, a teljes eredmény 1 év után lesz látható.

Talán azt kérdezi, van –e elég hajtüsző egység a fejbőrén. Mindig a mérettől függ amelyet sűrűsíteni szeretne. A legújabb módszerekkel nem csak a fejbőrről lehet eltávolítani a hajtüsző egységeket…

Bizonyos esetekben, ha nagyobb területet szeretne sűríteni, több eljárásra van szükség. Nem lehetséges mindezt egy alkalom adtán elvégezni. Az orvosa minden további információról tájékoztatja Önt.

Javasolunk egy cikket is https://www.volluma.sk/transplantacia-vlasov-nastrelovanie-vlasov

A haj növekedése a transzplantáció után

Nem várhatja el ettől a műtéttől sem, hogy másnap úgy fog kinézni, mintha 20 éves lenne. Fél évig is eltarthat, amíg az így kapott haj természetes módon fog kinézni. Ahogy az már megszokott, minden mindennel összefügg, így ha a legjobb eredményeket a legrövidebb idő alatt szeretné, nagyobb figyelmet kell fordítania a fejére.

Forduljon szakemberhez

A transzplantáció után az orvos jó barátja lesz. Vele fog szó szerint mindent megbeszélni- a megfelelő gyógyszerek (betegség esetén) használatától a minőségi sampon használatáig. Erre azonban nem lesz szüksége, ezért alaposan tervezze meg a kezelés utáni első használatot, hogy alaposan megtisztítsa a fejbőrét.

Lehetséges, hogy gyenge viszketést vagy kiütéseket észlel. Ebben az esetben el kell kerülnie a fejbőr vakarását, ez csak ártalmas lehet. Vannak különböző krémek vagy vizek erre a célra, ezért ezt beszélje meg az orvosával, aki tanácsot ad, hogy mi a legjobb az Ön számára.

A haj regenerálódása a transzplantáció után

Muszáj bele törődnie abba, hogy átmenetileg indiszponált lesz a fizikai erőfeszítésektől, azért hogy jó befolyással legyen a hajnövekedésre az átültetés után, hagyja otthon az edzőtermi bérletet, és hasonlókra ne is gondoljon. Nem kell aggódnia, ez a pihenőidő maximum tíz napig tart.

Igyon sok folyadékot

Ha az egész folyamatot még gyorsabbá kívánja tenni, ügyeljen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, ami természetesen egész testére van jó hatással, nem csak a fejbőrre és a haj növekedésére. Természetesen a kellő mennyiségű folyadékbevitelnek is meg kell lennie.

Néhány nap múlva orvosa megengedi Önnek, hogy kissé manipulálja a fejbőrt. Ettől a pillanattól kezdve gyengéden masszírozhatja a fejbőrt, amelyek effektív hatással vannak a vérkeringésre és ez által stimulálják a hajnövekedést az átültetés után. Vannak különféle illóolajok és házi készítésű receptek is arról, hogy kell “bájital” készíteni, amely ebben az esetben a fej számára felszabadító lesz.

Melyik hajátültetési klinikát javasoljuk Szlovákiában?

A Pőstényi (Piešťany) Folliclinic klinikát ajánljuk. A hajátültetést 2005 óta végzik, és a legmodernebb technológiát alkalmazzák.

Az eljárás költsége az hajtüszők egysége számától függ, de átlagosan 1500-3000 eurót számolhat.

A hajátültetésről és a betegek tapasztalatairól további információk itt találhatók:
https://www.estheticon.sk/zakroky/transplantacia-vlasov

Összefoglaló:

Egyetlen ember számára sem újdonság, hogy a nagy mennyiségű haj elvesztése, tehát a nagymennyiségű hajhullás fokozatosan csökkenti az ember önbizalmát. Nem számít, hogy egy nőről vagy egy férfiról van szó. Mindannyiunk fél attól, hogy egyszer kopasz lesz. Mindazonáltal mindaddig, amíg progresszív korban élünk, ez a tény nem megoldhatatlan. A hajátültetéseknek köszönhetően gyorsan visszaszerezheti önbecsülését. Bár ez még mindig viszonylag ismeretlen fogalom néhány ember számára, jelenleg ennek a problémának ez a legelterjedtebb módja. Azonban a transzplantáció utáni hajnövekedést Ön is befolyásolhatja a fejbőr megfelelő ellátásával.

További tanácsokat és trükköket az orvosa nyújt, akinek felügyelete alatt kéne állnia. Sok szerencsét és erős akaratot kívánunk!

The most popular articles

mască de păr
Hajhullás

Hajmaszk: 6 legjobb kipróbálható hajmaszk

Hajunk rendszeresen ellenáll sok stressz és terhelésnek, amit a termikus formázás, a különböző frizurák készítése, a vegyszeres kezelések okoznak, de szenvednek egészségtelen életmódunktól is. Gyakran elhanyagoljuk őket, és nem látjuk el őket annyi vitaminnal és ásványi anyaggal, mint a szervezetünket. Nem csak a sampon használatával látja el őket a szükséges alapanyagokkal, hanem sokkal több kell hozzá. Minél több lehet például a hajmaszk használata.

Read More »
ulei de argan pentru par
Hajhullás

Argánolaj hajra

A marokkói argánfákból kivont argánolajat „folyékony aranynak” is nevezik az általa kínált előnyök széles skálája miatt. Amellett, hogy puha, sima és fiatalosabb bőrt ad, az argán hajolaj használata megváltoztathatja a haja életét. Afrikában az emberek évszázadok óta használják ezt az olajat. Az olaj számos módon javíthatja a hajat, de az egyik legnagyobb probléma, amelyet megoldhat, a hajnövekedés.

Read More »
Saw Palmetto Hair Loss
Hajhullás

A fűrészpálma és hatásai hajhullás ellen

Saw palmetto (lat. Serenoa repensis) az úgynevezett DHT inhibitor és az egyik hatékony természetes antiandrogén. A Saw palmetto – fűrészpálma képes blokkolni az 5-ɑ reduktáz izoenzimet (a DHT termeléséért felelős) és az androgén receptorokat a tüszősejteken, amelyekhez a DHT kötődik. Tabletták formájában vagy dermális oldatok és samponok részeként kapható, amelyek így elősegítik a DHT eltávolítását a fejbőrből.

Read More »
Hajhullás

A korpás haj és 7 tipp hogyan szabadulj meg tőle

A haj korpásodása krónikus fejbőrbetegség, amely Nyugat-Európában az emberek csaknem 50 százalékát érinti. Hogy hogyan szabaduljon meg a korpától? A hasznos tippek mellett 7 házi receptet és 1 hatékony korpásodás elleni sampont is bemutatunk.

Read More »
Hajnövesztés

Milyen összetételű legyen a hajnövesztő sampon?

Az internet tele van különféle tippekkel és trükkökkel a megfelelő és hatékony sampon kiválasztásához. Az ilyen samponok támogatják az egészséges hajnövekedést és a fejbőr egészségét. Létezik több lehetőség, ajánlott márkák, otthoni receptek, de hogyan válasszuk ki a legmegbízhatóbb megoldást a hajunk kezeléséhez?

Read More »