Oldal kiválasztása

Hajbeültetés-Jó ez nekem?- Milyen új lehetőségek léteznek 2019 -ben

Jó ez nekem?

Folyamat és ár

A tükörbe nézve azzal szembesült, hogy haja hullani kezdett? Ne aggódjon! Ismert néhány módszer, melyek megoldást kínálnak a problémájára. Ezek közül most a hajbeültetésről beszélünk részletesebben.

Ha Ön is hajhullással küzd, ez a cikk önnek szól! Rögtön az elején megjegyezném, hogy a hajbeültetés nem az időszakos hajhullás vagy a stressz és rossz életvitel miatt bekövetkező enyhe hajhullás megszűntetésére kínál megoldást. Ez a módszer inkább a kopasz részeket eredményező, hosszabb ideje fennálló hajhullás tüneteinek megszűntetésére szolgál.

Az említett probléma mind a férfiak, mind a nők esetében előfordul. A középkorú férfiaknál gyakran hormonális problémák miatt jelentkezik, ilyenkor a kopaszodás a hajas fejterület oldalsó részein a leginkább szembetűnő. A kopaszodás gyakran a fej tetejét is érinti.

A nők esetében a problémát több különböző tényező okozhatja. Lehet hormonális változás, gyakori hajfestés, allergiás reakció, hajszárítás, hajformázás, de a rossz táplálkozás, stressz és több más tényező is a hajhullás kiváltó oka lehet. Ilyen esetekben előfordul, hogy a hajhullás nagyon fiatal nőket is érint.

Nagyon fontos, a hajhullás okának kiderítése. Az esetek 90%-ban örökletes hajlam okozza, néha még 2 generációra is kihatva. Ebben az esetben a  Hajhullás | 4 lépés, hogyan lehet megállítani és visszaállítani a növekedést bejegyzésben leírt tanácsok segítenek.

Ha már több módszert kipróbált és sikeresen meg tudta állítani a hajhullást, mégsem érzi a kívánt sűrűségűnek a haját – a hajátültetés a legjobb módja annak, hogy tartós eredményt érjen el.

A haj transzplantáció (vagy más néven, hajátültetés) kiváló megoldás minden férfi és nő számára, bár a döntés nyilvánvalóan nem könnyű. Mielőtt meghozza a döntést a transzplantációról, alaposan járjon utána, hogy az átültetés valóban az egyetlen módja annak, hogy a haja sűrűbbé váljon. Ha 100% -ban meg van róla győződve, kövesse az alábbi irányelveket:

  • Fontolja meg és válassza ki a transzplantáció típusát. Javasoljuk, hogy kerülje el a régebbi módszereket, amelyek során eltávolítanak egy teljes bőrfelületet. Jelenleg nagy népszerűségnek örvend a FUE modern hajbeültetési módszer.
  • A megfelelő klinika kiválasztása szintén nem alábecsülendő. Jól teszi, ha érdeklődik, utána kérdez, véleményeket hallgat meg mielőtt egy adott klinika mellett dönt.
  • Érdemes fizikailag és szellemileg is felkészülni a hajbeültetésre.

A döntéshozatalnál felmerülhetnek a következő kérdések:

Melyik a legjobb hajátültetési módszer?

Milyen a folyamat és milyen eredmény érhető el?

A haj növekedése a transzplantáció után/milyen elvárásaim lehetnek?

Melyik klinika Magyarországon a legjobb a hajátültetésre?

Milyen költségekkel jár a hajátültetés?

Alkalmas számomra a hajátültetés?

Napjainkban a hajátültetés legmodernebb módja a FUE (Follicular Unit Extraction) módszer. A múltban népszerű volt és még mindig létezik a kevésbé szerencsés FUT módszer, amely alkalmazása során egy hajszálakkal borított bőr felületet eltávolítanak  és átültetik olyan helyekre, ahol ritka a hajfelület. Nem javasoljuk ezt a módszert!

A TRANSZPLANTÁCIÓ ELVÉGZÉSE ELŐTT AJÁNLUNK EGY KEVÉSBÉ RADIKÁLIS MEGOLDÁST| HAJ SŰRÍTŐ

Melyik a legjobb hajátültetési módszer?

Az FUE módszer a hajtüsző (follikuláris) egységek mikroszkópikus tűvel történő eltávolításából áll. Ez egy speciális tű, amelyet kimondottan az ilyen típusú műtétekre terveztek. A follikuláris egységeket olyan területekről nyerik, ahol a haj még mindig erős, egészséges és nem hullik. A follikuláris egységet eltávolítják, és az eljárás során egy speciális oldatba helyezik. Az eltávolítás után következik a beültetés, olyan területekre, ahol a haj ritka vagy teljesen kihullott.

A hajátültetésnél meg kell különböztetni a follikuláris egységet és a hajszálakat. Egy follikuláris egységből több hajszál nőhet (1-5 hajszál), ezért a műtét költsége a follikuláris egységek számán (transzplantátumok) és nem a hajszálak számán alapul. Íme egy példa arra, hogy mennyi szőrtüsző egységekre van szüksége, és kiknek megfelelő a hajátültetés

http://hshairclinic.co.uk/hair-loss/graft-calculator/

Egyszerűen kattintson azokra a részekre, ahol sűrűbbé szeretné tenni a hajfelületet, majd mozgassa a karikát, hogy megkapja a szükséges hajsűrűséget.

 

Az átültetés mellett azok az emberek döntenek, akik már rendelkeznek ún. kopasz foltokkal vagy sűrűbb hajfelületet szeretnének.

 

Haj transzplantáció | folyamat és eredmény

Maga az eljárás körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, és 2 részből áll. Az időtartam az eltávolított és telepített hajtüsző egységek mennyiségétől függ. Az eljárás érzéstelenítéssel indul. Azon a területen szükséges az érzéstelenítés, ahonnan a hajtüsző egységek eltávolításra kerülnek ill. a későbbiekben majd azokon a területeken is, ahova beültetik azokat. Az eltávolítást követően rövid pihenő következik. Ezután veszi kezdetét az eljárás 2. része, maga a beültetés. A beültetést megelőzően újra sor kerül érzéstelenítésre, ezúttal a bőr azon részén, ahova hajszálak majd beültetésre kerülnek. Ez garantálja, hogy a beavatkozás teljes szakasza teljesen fájdalommentes. A beültetés az egész eljárás legfontosabb része. Az orvosnak nagyon pontosan kell eljárnia, hogy a hajtüsző egységeket a megfelelő módon ültesse be, hogy a későbbiekben biztosítva legyen a hajszálak elvárt növekedése. Nem kell aggódnia, az eljárás teljesen fájdalommentes. A beültetés után utasításokat fog kapni arról, hogy milyen további teendők vannak. A tájékoztatás után elhagyhatja a klinikát. Fontos, hogy betartsa az orvos utasításait. Nem megfelelő eljárás esetén fennáll a veszély, hogy a beültetett egységek a műtétet követő első 3 hétben, kipotyognak.

Az első  eredmények 6 hónap múlva, a teljes eredmény 1 év után lesz látható.

Felmerülhet önben a kérdés, van –e megfelelő számú hajtüsző egység a fejbőrén. Ez mindig annak a felületnek a méreteitől függ, amelyen nagyobb hajsűrűségre  vágyik. A legújabb módszerekkel már nem csak a hajas fejbőrről lehetséges eltávolítani majd beültetni a hajtüsző egységeket.

Bizonyos esetekben, ha nagyobb területen szeretné dúsítani a hajkoronáját, több eljárásra lehet szükség. Nagyobb felület esetén nem lehetséges a beültetést egy alkalommal elvégezni. Az orvosa minden további információval el fogja látni Önt.

További információkért javasoljuk, hogy olvassa el a következő cikket: http://www.hajatultetes.hu/follikularis-egyseg-graft-hajbeultetes.html

A haj növekedése a transzplantáció után

Nem várhatja el, hogy a műtét után azonnal láthatóak lesznek az eredmények ill. hogy már másnap úgy fog kinézni, mintha 20 éves lenne. Fél évig is eltarthat, amíg az így beültetett haj természetesnek fog hatni. A legjobb és leggyorsabb eredmények elérése érdekében szükséges, hogy nagyobb figyelmet fordítson a fejére.

Forduljon szakemberhez

A transzplantációt követően az eljárást végző szakember fontos szerepet tölt majd be az életében. Tanácsokat ad, megbeszélnek minden lépést, hogy az elvárt végeredményt kapja majd. Minden téren szükséges a kommunikáció a kezelőorvosával – a megfelelő gyógyszerek (betegség esetén) használatától a minőségi sampon kiválasztásáig.

Előfordulhat, hogy enyhe viszketést vagy kiütéseket, bőrirritációt észlel majd. Ebben az esetben mindenképp kerülendő a fejbőr vakarása, amely semmiképp sem használ csak árt. Léteznek különböző termékek, krémek vagy oldatok a probléma kezelésére. Mindenképp beszélje meg az orvosával, aki tanácsot ad, hogy melyik termék a legjobb az Ön esetében.

A haj regenerálódása a transzplantáció után

A műtét után átmenetileg kerülendő minden fizikai erőfeszítés, terhelés. Az edzőtermi terhelés sem javasolt átmenetileg. Ne aggódjon, mindez csak rövid ideig tart, minimum 10 napig kerüljön minden megterhelő tevékenységet.

Igyon sok folyadékot

A gyógyulási folyamat gyorsítása érdekében ügyeljen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra. Természetesen a megfelelő táplálkozás egész szervezetére jó hatással lesz, nem csak a fejbőrre és a haj növekedésére. A táplálkozás mellet ügyeljen a kellő mennyiségű folyadékbevitelre is.

Néhány nap elteltével a beültetés után orvosa engedélyezni fogja, hogy hozzáérjen a kezelt területhez, utasítani fogja, hogy gyengéden masszírozza a fejbőrt, mindezt azért, mert effektív hatással van a vérkeringésre és ez által stimulálja a hajnövekedést az átültetés után. Léteznek különféle illóolajok és házi készítésű szerek is, amely használatával jó eredményeket érhetünk el. Bármilyen új termék használata előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét.

 

Összefoglaló:

Egyetlen ember számára sem újdonság, hogy a nagy mennyiségű haj elvesztése, tehát a nagymennyiségű hajhullás fokozatosan csökkenti az ember önbizalmát.  Mindannyiunk fél a kopaszodástól. Mindazonáltal mivel fejlődő korban élünk, ez a probléma is kezelhető. A hajátültetéseknek köszönhetően gyorsan visszaszerezheti önbecsülését. Bár ez sokak számára még ismeretlen fogalom, napjainkban mégis a leggyakrabban használt módszer a probléma megszűntetésére. Azonban a transzplantáció utáni hajnövekedést Ön is befolyásolhatja a fejbőr megfelelő ellátásával.

 

További tanácsokért és trükkökért forduljon az orvosához.

Sok szerencsét és kitartást  kívánunk!